Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Veertiende zondag door het jaar C

Vol vertrouwen op pad!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Alles in je rugzak

Voor in de kerk staat een rugzak. Vraag de voorganger een inleidend praatje met de kinderen te houden. Daarbij verwijst hij naar de rugzak, waar maar weinig in kan. Is dat wel genoeg om mee op reis te gaan? De voorganger noemt de woorden ‘vertrouwen’ en ‘op weg gaan’.

rugzakDan gaan de kinderen met de rugzak naar de kinderwoorddienstruimte. Daar wordt een kaars, samen met de rugzak in het midden gezet. Na het aansteken van de kaars en een kort openingsgebed worden een paar vragen gesteld om te zien wat de kinderen hebben meegekregen van de voorganger. Waarom een rugzak? Wat is vertrouwen eigenlijk? Na dit gesprekje wordt het evangelieverhaal voorgelezen.

Artikelen in dit thema Veertiende zondag door het jaar C