Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfde zondag door het jaar C

Probeer het nog een keer!

zondag 6 februari 2022

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 5,1-11

De evangelielezing van vandaag is het verhaal van de roeping van de eerste leerlingen, zoals beschreven in Lucas 5,1-11. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden; voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Nog een keer proberen

Op een dag stond Jezus aan de rand van het meer van Gennesaret te preken. De mensen kwamen steeds dichter bij Hem staan, om goed te kunnen horen wat Jezus over God vertelde. Het was zo druk! Daarom keek Jezus om zich heen. Hij zag twee boten liggen. De vissers, van wie de boten waren stonden een stukje verderop hun netten schoon te spoelen. Hij stapte in de boot van Simon. Hij vroeg hem een stukje het meer op te varen. Nu kon iedereen Hem goed zien. Hij ging zitten in de boot en vertelde verder aan de mensen over God.

wonderbare visvangst2Toen Hij klaar was zei Hij tegen Simon: “Vaar nu naar het diepe en gooi de visnetten uit.” Simon protesteerde: “Meester, we hebben al de hele nacht gevist. We hebben helemaal niets gevangen. Maar goed, als U het zegt, proberen we het nog een keer.” Ze gooiden de netten uit en vingen zoveel vissen dat de netten bijna kapot scheurden. Daarom vroegen ze hun vrienden in de andere boot om hulp. Toen die gekomen waren konden ze allebei de boten vullen met vis. Die waren zo vol dat ze bijna zonken. Toen hij dat zag viel Simon

Petrus voor Jezus op de knieën en zei:
“Heer, ga bij mij weg. Ik ben een slecht mens.” Hij was helemaal van slag. Ook de anderen waren in de war. Zoveel vissen hadden ze nog nooit gevangen. Bij hen waren ook Jacobus en Johannes, twee broers die met Simon samenwerkten. Jezus zei: “Niet bang zijn. Voortaan vangen jullie geen vissen meer, maar helpen jullie mij om leerlingen te vinden. Dan zijn jullie vissers van mensen!”
De vissers brachten de boten naar de kant en lieten alles achter om met Jezus mee te gaan.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Vijfde zondag door het jaar C