Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2017

Wat maakt jou sterk?

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Spelletje: De hoed van Baltimore

hoed van baltimoreDe deelnemers staan achter elkaar. De begeleider staat vooraan en heeft een hoed op en zegt: “Deze hoed kreeg ik van een hele bijzondere dame in Baltimore. Als je de hoed opzet, ben je heel belangrijk. Zo belangrijk dat iedereen je na wil doen.”

De begeleider stapt als een gorilla door de ruimte. De deelnemers worden uitgedaagd mee te doen met de begeleider door hem/haar na te doen.
De begeleider zegt: “Ik geef de hoed aan iemand uit de rij. Deze persoon mag de hoed opzetten en vooraan in de rij komen staan. Doe een manier van lopen voor en alle anderen doen je na. Wil je de hoed aan iemand anders geven, dan mag dat ook. Als je de hoed aan iemand anders geeft, ga je achteraan in de rij staan.”

Speel het spelletje een paar keer. Let goed op wie er meedoen, en wie dit liever aan zich voorbij laten gaan. Bij de verwerking komt u erop terug.


(‘De hoed van Baltimore’ van Erwin Tielemans is overgenomen uit: Energize II, Edu’actief bv, Meppel, 2004, blz. 120).

Artikelen in dit thema 1e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2017