Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2020

Wees niet koppig! Psalm 95

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Bij de opening is gevraagd wie er wel eens eigenwijs of koppig is. Wellicht hebben een aantal kinderen hun vinger opgestoken. Laat ze vertellen waarom ze eigenwijs of koppig zijn. Hoe vinden ze dat? Is het een lastige eigenschap of juist een goede? Hoe ervaren ze dat? 

De Psalmendichter vindt het niet vervelend om eigenwijs of koppig te zijn. 
Hij is zo koppig omdat hij ervan overtuigd is dat de mensen meer moeten juichen voor God. Ze moeten God meer bedanken en meer eren. God is de beste en de Psalmendichter is de grootste fan. Vraag de kinderen of zij een fan zijn van God? 

De Psalmendichter is een Psalmlied gaan schrijven. 
Laat de kinderen vertellen hoe zij laten weten of laten zien en laten horen dat ze fan van iemand zijn. 
Denk aan een spandoek meenemen naar een wedstrijd, posters op hun kamer, de hele dag muziek draaien van je favoriete popster, alles van je idool weten, Social Media volgen, YouTube filmpjes kijken, praten over je idool, een spreekbeurt houden enzovoort. 

Zouden de kinderen zich een fan van God durven noemen? Hoe zouden ze kunnen laten merken dat ze God geweldig vinden? 

spandoek makenVertel de kinderen dat ze iets mogen maken om te laten zien hoe geweldig ze God vinden. Ze kunnen kiezen uit een spandoek maken, een lied schrijven, een poster maken voor op hun kamer of een dans maken voor God. (de uitwerkingen vindt u bij de Extra's)

 

 

 

 

 

 

  

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2020