Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2023

Wie heeft het gedaan?

Met elkaar gaan we deze Veertigdagentijd op weg naar het Licht dat het duister overwint. In de verhalen die we deze periode horen leven we toe naar dat Licht dat in de paasnacht in onze kerken ontstoken zal worden. Samen maken we een kaars met symbolen uit de verhalen om aan dat Licht te ontsteken.

We vieren vandaag de vierde zondag van de Veertigdagentijd. Zoals elke zondag in de Veertigdagentijd lezen we ook vandaag één van de grote verhalen over Jezus, een verhaal met vele lagen en betekenissen.
genezing blindgeboreneJohannes speelt, net als in de inleiding op zijn Evangelie, met licht en duisternis. Jezus is het Licht van deze wereld en brengt het licht in deze wereld.
Letterlijk, aan een blindgeborene.
Maar de wereld laat zien dat zij nog in duisternis is. De mensen hebben hun oordeel al klaar en verdragen zelf het licht niet dat de blinde nu ziet.

Voor de kinderen is dat moeilijke symboliek. Maar we hopen dat ze wel aanvoelen dat Jezus en allen die bij Hem horen vijandig worden bejegend door de omstanders die hun oordeel al klaar hebben. En wie zijn oordeel al klaar heeft, ziet niet  echt wat er te zien is.

Voor de jongere kinderen is er weer een verhaal van Kleine Uil wordt wijs, waarin Mara een coole zonnebril draagt. Alleen ziet ze er bijna niets mee...