Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2023

Wie heeft het gedaan?

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Niets kunnen zien

Leg een paarse doek over een tafeltje of leg deze op de grond. Zet een kaars op het kleed. Steek de kaars aan om de kinderwoorddienst te openen en zing het vierde couplet van het liedje (zie bij Extra’s).

Laat de kinderen hun ogen sluiten. Ze kunnen de kaars nu niet meer zien. Zijn er andere manieren waarop ze toch kunnen weten dat de kaars er is?
Ze kunnen hem ruiken, ze kunnen de warmte voelen, ze kunnen het vernemen van anderen. Blind zijn betekent dus niet dat je niets kan weten of ervaren. Sommige dingen kan je misschien zelfs wel beter weten. Toch zijn er mensen die denken dat blinde mensen dom zijn.
Luister maar hoe de blinde man in ons verhaal behandeld wordt. Steeds opnieuw stellen mensen hem dezelfde vraag: ‘Wie heeft het gedaan?’
Lees dan de evangelielezing.

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2023