Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar A 2016

Zie je wel?!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Samen rond de stal

Vandaag ronden we de kijktafel af. Het idee is dat de kijktafel in de kerk staat. Elke week werd er door de kinderen in de kinderwoorddienst verder gebouwd aan deze kijktafel. Iedere advent kregen de kinderen een wegwijzer die richting gaf aan 'de Nieuwe Wereld'.
Vandaag de laatste richtingaanwijzer: ‘Zie je wel?!’

In de kerk:
zie je welBekijk voor je de kerk verlaat met de kinderen even de kijktafel met de weg die je in de kerk hebt liggen, zodat ze weten waar ze later mee aan de slag gaan.
U kunt er voor kiezen om de pastor de wegwijzer van Kerstmis mee te laten geven aan de kinderen, naar hun eigen ruimte.

In de eigen ruimte:
Zet een Kerststalletje neer. Leg de Adventskrans in het midden. De paarse linten zijn vervangen door witte linten. Wit is de kleur van het feest in de kerk en vandaag vieren we het Hoogfeest van Kerstmis. Het is dus een Kerstkrans geworden. Het Licht is gekomen. Laat één van de kinderen alle vier de kaarsen aansteken en zing het bijpassende liedje, lees een gedichtje of bid samen. (zie suggesties bij Extra’s en Gebed).

kerstkrans witBij de adventskrans staat ook een wegwijzer met de woorden ‘Zie je wel?!’ * (of als deze mee is gegeven van uit de kerk, zet u de wegwijzer bij de krans).
Pak deze wegwijzer, en vraag de kinderen wat er zoal te zien is in de stal.

*de wegwijzers zijn te downloaden bij de Extra's. Print ze op stevig papier. Plak ze op een stokje. Verstevig de onderkant met wat klei, zodat de wegwijzer blijft staan.

Artikelen in dit thema Kerstmis jaar A 2016