Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag van Pasen jaar A

Ik wens je vrede!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 20,19-31

Navertelling van het verhaal van Tomas

De evangelielezing van vandaag is Johannes 20,19–31. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden. Voor wat oudere kinderen is de vertaling uit bijvoorbeeld het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

De leerlingen zien Jezus

Op een avond zaten de leerlingen bij elkaar. Zij waren bang voor de Joodse leiders en hadden de deuren op slot gedaan. Opeens was Jezus bij hen aanwezig en zei: ‘Ik wens jullie vrede’.

Hij liet de wonden zien aan zijn handen en in zijn zijde. Toen wisten de leerlingen zeker dat het Jezus was. Wat waren ze blij! Daarna zei Jezus nog een keer: ‘Ik wens jullie vrede. God zelf heeft Mij gestuurd en geeft jullie een belangrijke opdracht’.
Toen blies Jezus over de leerlingen en zei tegen hen: ‘Jullie hebben nu de heilige Geest gekregen. Je hebt de macht om zonden te vergeven. Wanneer jullie iemand vergeven, dan vergeeft God hem ook. Als jullie iemand niet vergeven, vergeeft God hem ook niet.

Een van de leerlingen was er niet bij toen Jezus aan hen verscheen. Dat was Tomas. Toen de leerlingen aan Tomas vertelden dat zij Jezus hadden gezien, zei Tomas: ’Dat kan ik niet geloven! Ik geloof het pas als ik de wonden van de spijkers in zijn handen kan zien. Dan weet ik dat het Jezus echt is. Ik zag hoe Hij aan het kruis hing. Als ik die wonden zie, zal ik het pas geloven, eerder laat ik me door jullie niets wijsmaken.'

Een week later waren dethomas 2a leerlingen weer bij elkaar. De deuren waren weer helemaal dicht en op slot. Jezus kwam opnieuw tussen hen in staan en zei: ‘Ik wens jullie Vrede’. Jezus riep Tomas bij Zich en Hij zei tegen hem: ‘Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen en leg je handen in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof dat Ik hier bij je ben’. En Tomas antwoordde: ‘U bent mijn Heer en mijn God’.
Toen zei Jezus tegen Tomas: ‘Omdat je Mij gezien hebt, geloof je Mij. Gelukkig zijn de mensen, die niet zien en toch geloven’. 

Jezus heeft veel wonderen gedaan toen Hij bij de leerlingen was. Veel meer dan in de Bijbel zijn opgeschreven. 

Dit is het Woord van God|
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Tweede zondag van Pasen jaar A