Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag van Pasen jaar A

Roepingenzondag - de goede herder

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Soms schaap, soms herder

pastorLeg aan de kinderen uit dat Jezus vaak als herder afgebeeld wordt en dat alle mensen die hem volgen de schapen zijn. Daarom zijn jullie allemaal schaapjes. Jezus had speciale leerlingen, die de mensen moesten gaan leiden. Nu wordt dat gedaan door de bisschop, de priesters en de pastoraal werkers. Zij mogen door de deur naar binnen. De mensen (zoals wij) luisteren naar hen of naar de verhalen die zij ons vertellen.

Vertel aan de kinderen dat jij soms een schaap bent en soms een herder. Vaak ga jij gewoon naar de kerk en dan luister je ook naar de mensen vooraan, degenen die op die zondag voorgaan. Vandaag ben jij de herder die door de deur van Jezus naar binnen is gekomen en probeert om de kinderen te helpen. Zo kunnen de kinderen soms ook herders zijn, als ze aan iemand anders uitleggen wat hun geloof inhoudt. Als ze dit eerlijk en oprecht doen, zijn zij herders.

Soms zijn er ‘dieven’. Dat zijn mensen die jou slechte dingen vertellen en je proberen over te halen om verkeerde dingen te doen. Deze mensen zijn geen herders maar dieven. Die moet je dus niet volgen. Dit onderscheid lijkt heel moeilijk, maar juist omdat jij een schaap van Jezus bent, weet jij altijd of je moet meelopen of niet.

Vandaag gaan we schaapjes knutselen. Die mag je straks mee naar huis nemen en daar op een mooie plek zetten, goed in het zicht. Zo word je er elke dag aan herinnerd dat je een schaap van God bent. Als je goed naar jezelf luistert, naar je eigen gevoel, dan weet je of je goed bezig bent of niet!

Artikelen in dit thema Vierde zondag van Pasen jaar A