Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar B 2023

Brieven van Boven

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Jezus vraagt zijn vrienden om niet te stoppen met het werken aan een goede wereld op het moment dat Hij er zelf er niet meer zal zijn. Zijn vrienden zijn immers zijn medewerkers. Ze moeten ook waakzaam blijven en niet denken: “Ach, Jezus is nu toch weg, het kan wel een tandje minder”.

wereld handenWij, gelovige mensen, zijn ook zijn medewerkers. Dus de kinderen ook!
Praat met de kinderen over wat het voor hen betekent om ‘medewerker’ van Jezus te zijn.
Weten zij voorbeelden uit bijbelverhalen waarin de vrienden van Jezus Hem helpen? Hoe doen die vrienden dat?
Ga terug naar de brief en wat Jezus daar aan ons vraagt. Laat de kinderen vertellen wat zij denken dat Jezus vraagt aan hen.
Laat de kinderen nadenken en vertellen wat zij kunnen doen om ‘medewerker’ van Jezus te zijn en hoe zij dat kunnen doen. Vraag ook waarom zij ‘medewerker ‘ willen zijn. Verzamel op deze manier ideeën voor de verwerking waar zij gevraagd worden een ansichtkaart te maken met 'Groeten uit….'

Maak de overstap naar de verwerking ‘Een ansichtkaart maken’.

Artikelen in dit thema 1e zondag van de Advent jaar B 2023