Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Achtentwintigste zondag door het jaar B

Ik voel me rijk!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 10,17-30

De evangelielezing van vandaag is Marcus 10,17-30. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

De rijke jongeman

Jezus is weer op weg met zijn leerlingen. Onderweg komt er een jongeman naar hen toe. De jongen heeft mooie kleren aan. Zo te zien is hij heel rijk. Je zou denken dat je altijd gelukkig bent als je veel geld hebt, maar de jongen kijkt helemaal niet alsof hij gelukkig is.
Jezus vraagt de jongen: "Wat is er met jou aan de hand, dat je zo ongelukkig kijkt?" De jongen zegt: "Ik weet niet wat ik moet doen om goed te leven."
rijke jongeling1Dan vraagt Jezus  hem: "Ken je de 10 geboden, de regels die God aan Mozes gaf?" De jongen knikt. Ja, die kent hij wel. Hij zegt: ”Ik doe alles wat de 10 geboden vertellen en ik heb voldoende geld, een mooi huis en spullen, maar toch voel ik me niet erg gelukkig.”

Opeens vraagt de jongen of hij met Jezus mee mag. Hij wil er graag bij horen. Hij hoopt dat hij gelukkig gaat worden als hij Jezus gaat volgen. Jezus zegt: “Dat kan! Maar verkoop dan eerst je huis en al je spullen en geef het geld aan de arme mensen."
De jongen schrikt. Wat?! Alles afgeven wat hij heeft? Dat kan hij niet. Verdrietig gaat hij weg.

oog van de naald 3De leerlingen kijken verbaasd naar Jezus. Waarom moet hij alles weggeven, vragen ze? Jezus zegt: "Kijk, voor rijke mensen is het heel moeilijk om alles wat ze bezitten los te laten. Ze houden te veel van hun geld en hun spullen en maken zich daar zorgen over. Dan kun je je nooit helemaal vrij voelen. God vraagt van je om alles wat je hebt los te laten en te delen met andere mensen. Dat wat God van je vraagt moet je belangrijker vinden dan al je geld en je spullen. Dat is heel erg moeilijk. Soms is het voor een kameel makkelijker om door het oog van een naald te kruipen dan voor rijke mensen om alles wat ze hebben los te laten en zo bij God te horen. Maar het kan wel! God wil je daarbij helpen!”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Achtentwintigste zondag door het jaar B