Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertigste zondag door het jaar B

Kijk een ander in de ogen

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

genezing blindeOns Adventsproject Binnenstebuiten staat online. Vier zondagen onderzoeken we wat de buitenkant van een mens wel en niet zegt over de binnenkant. Want het gaat om onze binnenkant.Niet de uiterlijke verbeelding van macht en heerlijkheid is van belang, maar onze daden van barmhartigheid, liefde en geloof. Dat is de boodschap van zowel Jezus als de evangelist Johannes.

Vandaag gaat het over de genezing van een blinde bedelaar. Een blinde bedelaar zit langs de weg en wordt met de nek aangekeken. Alleen Jezus, die oog heeft voor ieder die zijn hulp nodig heeft kijkt hem aan, en ziet de mens achter zijn gebrek. Hij noemt hem bij zijn naam en geneest hem.

Met het thema ‘Kijk een ander in de ogen’ willen wij de kinderen na laten denken over hoe het zou zijn als zij die bedelaar zouden zijn. Als er niemand is die je de moeite waard lijkt te vinden. Grondgedachte is daarbij de uitspraak van Jezus "Heb uw naasten lief als uzelf".