Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Geboorte van de heilige Johannes de Doper jaar B

Johannes is zijn naam!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Een bijzondere dag

Op bijzondere zondagen is de kleur wit.
liturgisch jaarAls de kinderen in de kring zitten, leg dan een wit doek op de grond of tafel en vraag de kinderen of zij weten wanneer de kleur wit wordt gebruikt in de kerk. Misschien weten ze dat het met Kerstmis zo is en hebben ze gezien dat wit bij Pasen hoort en de zes zondagen erna tot Pinksteren.
Vertel dat we nu eigenlijk in de tijd zitten dat de liturgische kleur groen is. Maar vandaag is het toch wit, omdat het een bijzondere zondag is: de geboorte van Johannes. Vertel dat dit ook een bijzondere geboorte was net zoals die van Jezus en dat ze zelfs familie waren en even oud. Steek de kaars aan en lees of vertel het Evangelie van deze zondag over de geboorte van Johannes de Doper.

 

 

Artikelen in dit thema Geboorte van de heilige Johannes de Doper jaar B