Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar B 2024

Je mag altijd weer opnieuw beginnen!

zondag 31 maart 2024

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Paasmorgen: afsluiting van het project Jezus in onze wereld

lege graf3In het veertigdagentijdproject werd een kijktafel opgebouwd die de kinderen een beeld gaf van de wereld waarin Jezus leefde. Vandaag sluiten we het project af met het verhaal van het lege graf: Jezus is opgestaan! 

Wanneer Maria en twee andere leerlingen bij het graf komen, zien ze dat de steen is weggerold. Het graf is leeg. Langzaam gaan ze begrijpen wat ze zien: Jezus is hier niet, Hij is opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Zijn leven maakt een nieuw begin.
Met elkaar zoeken we naar de verwondering over het verhaal en de herkenbare emotie die het leven van Jezus oproept bij onszelf. Met Pasen komen we aan bij een fundament in ons geloof.
Jezus' leven is niet ten einde: er schijnt nieuw Licht in de duisternis. En ook voor ons gloort er weer nieuwe hoop bij dit nieuwe begin, want ook wij mogen altijd weer opnieuw beginnen. Met deze kern in ons hart en in ons geloof willen we met de kinderen Pasen vieren.

Daarom staat vandaag op het hart: Je mag altijd opnieuw beginnen.