Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar B 2024

Je mag altijd weer opnieuw beginnen!

zondag 31 maart 2024

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Een steen

De afgelopen weken stond er een herkenbaar element uit de evangelielezing centraal op de kijktafel. Op paasmorgen is dat een steen. 

Wanneer u gewerkt heeft met de kijktafel, dan plaatst u op de kijktafel deze week een steen. De steen staat symbool voor de weggerolde steen bij het graf. U kunt de voorganger vragen deze steen mee te geven vanuit de kerk naar de kinderwoorddienst. hart klaarWanneer u niet met de kijktafel gewerkt heeft laat u dit gedeelte achterwege en zet u het hart in zijn geheel neer (geprint op rood stevig papier) met een kaars bij de opening van de kinderwoorddienst. Zie hiervoor de materialen bij de Extra's.

De kern van het hart staat deze zondag staat centraal: ‘Je mag altijd weer opnieuw beginnen’.

De liturgische kleur van Pasen is wit. Plaats de kaars en het hart op een wit doek. Leg er wat groen of wat bloemen bij (zie plattegrond bij de Extra's). 

Neem met de kinderen plaats in een kring met de focus op het witte kleed, de kaars en het hart en de bloemen. Steek de kaars aan. Bid het openingsgebed en zing de twee paascoupletten van het veertigdagentijd liedje.

Lees daarna het Evangelie van Paasmorgen.

 

Artikelen in dit thema Pasen jaar B 2024