Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar B 2024

Je mag altijd weer opnieuw beginnen!

zondag 31 maart 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 20,1-9

De evangelielezing van vandaag is Johannes 20,1-9. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Paasmorgen bij het graf

Het was zondagochtend, heel vroeg, het was nog donker. Maria Magdalena liep naar het graf waarin ze Jezus vrijdagmiddag haastig neergelegd hadden. Het was vrijdag immers bijna avond, de sabbat zou al snel beginnen. Op sabbat mocht je niemand begraven. Nu was de sabbat voorbij, dus Maria kon nu gaan om Jezus te verzorgen.

graf weggerolde steenToen ze bij het graf kwam zag Maria dat er iets veranderd was aan het graf. De zware steen die er voor lag was weggerold. Ze keerde zich om en liep snel naar Simon Petrus en Johannes. Ze zei tegen hen: “Iemand heeft Jezus uit het graf weggehaald. Ik heb geen idee waar Hij nu is neergelegd.”
Petrus en Johannes gingen zo snel ze konden naar het graf. Ze renden allebei, maar Johannes was het snelste. Hij kwam het eerst bij het graf aan. Hij bukte zich voorover en keek naar binnen. Daar zag hij de doeken liggen, waarin ze Jezus begraven hadden. Hij ging niet naar binnen.
Simon Petrus, die na hem bij het graf aankwam, ging wel naar binnen. Hij zag dat alle doeken bij elkaar lagen. Alleen de doek die om het hoofd van Jezus had gezeten, lag opgerold op een andere plaats. Toen ging ook Johannes naar binnen. Hij zag alles en geloofde dat Jezus was opgestaan.
In de heilige boeken stond geschreven dat Jezus uit de dood moest opstaan. Tot dit moment hadden ze nog niet begrepen wat dat precies betekende. Maar nu ze de doeken zagen, begrepen ze wat er stond.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Pasen jaar B 2024