Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pinksteren jaar B

Elkaar verstaan!

zondag 19 mei 2024

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Welkom in brabbeltaal

Leg een rode doek op de grond of op een tafeltje.
Steek de kaars aan. Heet de kinderen welkom. Maak met de kinderen een kruisteken en bid het Onze Vader met de kinderen of kies het gebed of gebedsliedje van de tegel Gebed. 
Zeg tegen de kinderen dat u ze graag wat wilt vragen. Verander uw taal in een brabbeltaal. Geef elk kind een hand en heet hen welkom in brabbeltaal.
De kinderen zullen u verbaasd aankijken maar de intentie van het gebaar dat u maakt (hen welkom heten en hun naam vragen) zullen zij zeer waarschijnlijk oppikken. 

Laat daarna de kinderen in hun eigen brabbeltaal elkaar welkom heten. 

Leg uit dat in het verhaal van vandaag de mensen elkaar gingen verstaan, ondanks dat ze allemaal uit andere landen kwamen en heel verschillende talen spraken.

Vertel dan het verhaal.

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Pinksteren jaar B