Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tiende zondag door het jaar B

Familie

zondag 9 juni 2024

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Goocheltruc

Jezus zei en kon dingen die de mensen niet konden begrijpen.  De mensen om Hem heen begrepen er soms niets van. Wij weten ondertussen dat Jezus Gods Zoon is, en begrijpen dus dat Hij meer kon dan gewone mensen.
Toch herkennen wij het gevoel van de mensen om Jezus heen wel: wanneer wij bijvoorbeeld naar een goocheltruc kijken, begrijpen we er niets van. Maar trucs kun je leren en begrijpen. Net zoals wij nu begrijpen wie Jezus was.

Benodigdheden:

  • wascokrijtjes in duidelijk van elkaar verschillende kleuren

wascoNeem een doos wascokrijtjes.
Laat een van de kinderen een krijtje uitkiezen terwijl u met uw rug naar het kind toe staat. U doet uw handen op de rug en vraagt of het kind het krijtje in uw hand wil plaatsen. Zonder dat het kind het ziet bekrast u het krijtje zodat er een beetje krijt onder uw nagel blijft zitten.
Vervolgens doet u alsof u heel hard uw best doet om te bedenken welke kleur het is door met de bekraste hand uw voorhoofd te masseren. U kijkt daarbij naar uw nagel waar iets kleur onder zit.
Vertel de kinderen de kleur van het krijtje. Doe het eventueel nog een keer met een andere kleur in uw andere hand.

Leg de kinderen hierna uit wat u gedaan heeft en laat ze oefenen zodat ze de truc zelf ook kunnen uitvoeren.

Artikelen in dit thema Tiende zondag door het jaar B