Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tiende zondag door het jaar B

Familie

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Jezus herkennen

Aan de vruchten herkent men de boom, staat er in de Bijbel. Niet aan wat iemand zegt, maar aan wat hij doet, herken je een goed mens. Herkennen de kinderen elkaar ook aan hun acties? En halen ze Jezus er ook uit?

Benodigdheden

  • stapel memopapiertjes
  • pennen
  • bak om de papiertjes in te verzamelen

De mensen die naar Jezus luisterden en in Hem geloofden herkenden Gods Zoon niet aan zijn gezicht, maar aan zijn acties. Zijn gezicht was dat van de timmermansjongen die ze gewoon kenden. Juist doordat Jezus mensen hielp konden ze zien dat Hij de Messias was.
pot briefjes

Geef iedereen hetzelfde klad papiertje. Laat ze allemaal kort wat opschrijven wat ze recent gedaan hebben. Moedig ze aan om iets op te schrijven dat toch een beetje raar is. Laat ze de papiertjes dubbel vouwen en in een grote bak doen. Terwijl de kinderen hun verhaal opschrijven schrijft u iets op wat Jezus gedaan heeft (zoals over water lopen, opstaan uit de dood, of om het moeilijker te maken iets minder opvallends zoals de voeten van een vriend wassen of een melaatse omhelzen).
Laat ze daarna een voor een de papiertjes uit de bak halen en raden wie wat gedaan heeft. Herkennen ze de Zoon van God?

Artikelen in dit thema Tiende zondag door het jaar B