Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Veertiende zondag door het jaar B

Buiten de kring

zondag 7 juli 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 6,1-6

De evangelielezing van vandaag is Marcus 6,1-6. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Buiten de kring

Nadat Jezus het twaalf jarige meisje, dat erg ziek was, had laten opstaan, was Jezus naar de stad Nazaret gegaan waar Hij vandaan kwam. Zijn hele familie woonde er nog.
jesuskapernaumsynagogeZijn leerlingen gingen met Hem mee. Het werd zaterdag, de sabbat (de rustdag voor joodse mensen) en Jezus ging naar zijn kerk, de synagoge.
Jezus nam de boekrol, las een stuk uit de Bijbel en vertelde daarover. Hij gaf uitleg over God.

Er waren veel mensen die luisterden. Ze snapten het niet. Jezus was niet zo oud, maar Hij vertelde met zoveel wijsheid. "Hoe komt Hij aan al die wijsheid?", zeiden ze zachtjes mopperend tegen elkaar. "En zo’n wonder, als met dat meisje, hoe doet Hij dat allemaal? Wij kennen Hem toch? Hij moet niet zo stoer doen. Toen Hij hier nog woonde was Hij gewoon timmerman, net als z’n vader Joseph. En Maria, zijn moeder woont hier nog steeds net als zijn zussen en zijn broers, Jacob, Jozef Judas en Simon. Hij moet niet zo hoog van de toren blazen. Doe maar gewoon Jezus, dan doe Je al gek genoeg; klop jezelf maar niet zo op de borst. Met jou willen we niets te maken hebben."

Maar Jezus zei: "Jullie snappen het niet. Ik was timmerman, ja, en Ik woonde hier in deze mooie stad. Maar toen hoorde Ik de stem van God. God vertelde Mij dat Ik de mensen over Hem moest vertellen, over mijn en jullie Vader in de hemel. Zo werd Ik een man van God, een profeet. Graag was Ik nog een tijdje hier gebleven, bij mijn familie. Maar jullie willen niet geloven dat Ik nu een profeet ben. Daardoor kan Ik hier geen mensen helpen en geen wonderen doen, al zal Ik een paar zieken de handen op gaan leggen zodat ze beter worden."

Toen draaide Jezus zijn rug naar de stad waar Hij lang had gewoond. Hij ging naar dorpen in de buurt. Daar waren wel mensen die geloofden in wat Hij hun leerde over God.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Veertiende zondag door het jaar B