Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Veertiende zondag door het jaar B

Buiten de kring

zondag 7 juli 2024

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

In de kring

De liturgische kleur is groen. Leg daarom een groen doek op de grond of een tafel en zet er een kaars op. Vraag de kinderen in een kring te gaan zitten.

kring kinderenDe leiding kijkt de kring rond en vraagt hen hoe het gaat. Kijk elk kind even persoonlijk aan.
Vraag daarna of de kinderen elkaar allemaal kennen, en vraag ze om iets positiefs over één van de andere kinderen te zeggen. Zorg dat er over ieder kind in de groep iets positiefs wordt gezegd. Als u een kind nog niet kent, benoem dat dan, en zeg iets positiefs over zijn of haar uiterlijk, of het meedoen in de groep.

Dan wordt het stil, en wordt de kaars die in het midden staat aangestoken. Bid het gebed.

Na het gebed vertelt u over het thema van deze bijeenkomst. Het gaat vandaag over Jezus die thuiskomt in de stad Nazaret waar Hij vandaan komt en waar nog steeds zijn moeder, zussen en broers wonen. Het lijkt wel alsof de mensen uit die stad niet naar Jezus willen luisteren.
Zij vinden Jezus veel te belangrijk doen en draaien hun rug naar Hem toe. Zij zetten Hem buiten hun kring.

Lees dan het bijbelverhaal.

 

 

Artikelen in dit thema Veertiende zondag door het jaar B