Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag door het jaar B

Leer van Jezus!

zondag 28 januari 2024

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

uitdrijving kwade geest3

De eerste drie zondagen van ons nieuwe Veertigdagentijdproject staan online. Centraal staat de Wijnstok, als beeld van Jezus. Wat doet Hem groeien, en wat bedreigt Hem. Bij elke zondag zal ook weer een miniviering voor thuis verschijnen.

Vorige week hoorden we hoe Jezus een visser van mensen was; zo kreeg Hij zijn eerste leerlingen. Vandaag horen we hoe Jezus een leraar is, die alle mensen over God kan vertellen met heel veel gezag. Maar de mensen hebben nog moeite om te begrijpen wie Hij is.
De slechte geest, die Jezus bij een man aantreft, begrijpt het wel. Die weet dat Jezus niet zomaar iemand is, maar de Heilige Gods. Deze geest gaat er daarom snel vandoor. Wanneer de mensen zien wat Jezus met deze geest doet, begrijpen ze iets beter hoe bijzonder Jezus is.

Met de kinderen denken we deze morgen na over het leraarschap van Jezus. Wat wil Hij ons leren, en wat hebben we al van Hem geleerd? Wanneer we zien wat Hij doet, lukt het ons dan op Hem te lijken?