Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag door het jaar B

Leer van Jezus!

zondag 28 januari 2024

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Een kijkje in de Bijbel

Leg op een groen kleed een opengeslagen Bijbel. Geen kinderbijbel.
bijbel boek met lintLaat de Bijbel aan de kinderen zien.
Vertel over de Bijbel, dat hij lang geleden geschreven is, dat er allemaal verschillende soorten teksten in staan, teksten uit wetboeken, gedichten, sprookjes, profetische teksten en teksten in codetaal. En vraag of je dat allemaal zomaar begrijpen kan.
Niet dus, je hebt er uitleg bij nodig. Die uitleg kan je op verschillende manieren krijgen, van je ouders, op school van een juf of meester, in de kerk bij de kinderwoorddienst of door een boek, zoals een kinderbijbel of achtergrondboek. Als u zulke boeken heeft laat ze dan vooral aan de kinderen zien.

In de tijd van Jezus legden de mensen in de synagoge aan elkaar uit wat ze van de bijbel begrepen hadden. Vandaag geeft Jezus uitleg. Wat denken de kinderen, had Jezus veel van de Bijbel begrepen? Waarom denken ze dat, waaraan konden ze dat merken?
Lees dan het bijbelverhaal of de navertelling voor.

Artikelen in dit thema Vierde zondag door het jaar B