Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag door het jaar B

Leer van Jezus!

zondag 28 januari 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 1,21-28

De evangelielezing van vandaag is Marcus 1,21-28. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Een bijzondere leraar

Jezus en zijn leerlingen kwamen in het stadje Kafarnaüm. Op de sabbat gingen ze naar de synagoge. In de synagoge gaf Jezus les aan de mensen die er waren. De mensen waren heel verbaasd. Jezus gaf heel anders les dan de Schriftgeleerden. Die hadden hard gestudeerd en vertelden aan de mensen wat ze in de boeken gelezen hadden. Jezus leek het allemaal uit zichzelf te weten.

uitdrijving kwade geest2In de synagoge was een man die in de war was. Er woonde een slechte geest in hem. Deze geest liet hem schreeuwen: ”Jezus uit Nazareth, wat heb Jij met ons te maken? Je bent gekomen om ons kapot te maken. Ik weet wieJij bent. Jij bent de Zoon van God.” Jezus zei tegen de geest: “Wees stil en laat deze man met rust. Ga weg uit hem.” De geest liet de man nog één keer flink schudden. Toen schreeuwde de geest en ging weg uit de man.

Iedereen stond verbaasd. Ze zeiden tegen elkaar: “We begrijpen er niets van. Wat betekent dat allemaal? Jezus zegt hele nieuwe dingen over God. Hij is duidelijk tegen slechte geesten. En die geesten doen wat Hij zegt.”
En al heel snel werd Jezus beroemd in de hele omgeving.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Vierde zondag door het jaar B