Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfde zondag van Pasen jaar B

Jezus is de ware wijnstok

zondag 2 mei 2021

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Druiven

wijnrankLeg op een witte doek een tros druiven en een afbeelding van een wijnstok (zie de afbeeldingen hiernaast). Zet ook een kaars op het doek en begin de bijeenkomst met gebed.
wijnstok ranken

Vertel aan de kinderen dat wijn wordt gemaakt van druiven. Daarom heet een druivenplant ook wel een wijnstok. In de kerk horen we dat Jezus zichzelf met de wijn verbindt: Hij zegt dat "Dit is mijn bloed". Vandaag gaat Hij het met zijn leerlingen hebben over de wijnstok, de plant waar de druiventrossen aan groeien.

Vraag daarna aan de kinderen of ze weten hoe druiven groeien?
Een wijnstok komt uit de grond en wordt langs een muur geleid, aan de wijnstok groeien ranken en aan die ranken komen druiventrossen.
Ondersteun dit verhaal met de afbeeldingen of met dit filmpje (let op, dit is een filmpje voor tuinliefhebbers, maar het wordt goed uitgelegd).

 

 

Artikelen in dit thema Vijfde zondag van Pasen jaar B