Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfentwintigste zondag door het jaar B

Leren van een kind

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 9,30-37

De evangelielezing van vandaag is Marcus 9,30-37. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

De eersten zullen de laatsten zijn

Jezus wilde zijn leerlingen graag iets leren wat nog niemand anders mocht weten. Daarom reisden ze stiekem, en gingen ze andere mensen uit de weg.
Het was dan ook geen leuk nieuws dat Jezus moest vertellen. Jezus vertelde dat de Mensenzoon gevangen zou worden genomen en zelfs gedood zou worden. Gelukkig zou de Mensenzoon na drie dagen ook weer opstaan uit de dood.
De leerlingen snapten niet goed wat Jezus toch allemaal aan het vertellen was. Ze hadden ondertussen door dat Jezus de Mensenzoon was. Maar waarom moest Jezus dood? En na drie dagen weer opstaan uit de dood, dat kon toch helemaal niet? Toch durfde geen van de leerlingen deze vragen aan Jezus te stellen.

Toen Jezus verder liep begonnen de leerlingen te ruziën. Ze wilde weten wie de favoriete leerling was van Jezus, wie de beste leerling was, en wie juist geen goede leerling was. Toen de leerlingen en Jezus weer thuis waren riep Hij zijn leerlingen bij zich. Hij vroeg wat ze onderweg allemaal hadden besproken. De leerlingen waren een beetje geschrokken, en durfden Hem niet eerlijk te vertellen waar ze over hadden lopen ruziën. Maar Jezus wist wel waarover ze hadden lopen bekvechten!
jezus en kind2Hij zei tegen de leerlingen: “Luister nu heel goed naar Mij. De laatste zal de eerste zijn. Pas als je jezelf achteraan zet en eerst iedereen helpt, dan pas zal je belangrijk zijn.” Hij riep een kind bij Zich en zette het midden in de kring. “Wie echt naar dit kind kijkt en luistert, luistert ook echt naar Mij, en wie echt naar Mij luistert, luistert ook naar God. Wat je voor de minst belangrijke mensen doet, doe je ook voor Mij.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Vijfentwintigste zondag door het jaar B