Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijftiende zondag door het jaar B

Wandelen met God

zondag 14 juli 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 6,7-13

De evangelielezing van vandaag is Marcus 6,7-13. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Wandelen met God

Jezus was kort in de stad geweest was waar Hij als kind gewoond had. Daar voelde Hij zich niet welkom en dus ging Hij naar dorpen in de buurt.
In die dagen riep Hij zijn twaalf apostelen bij Zich. Hij zei: “Jullie weten nu dat Ik de Zoon van God ben en dat de Vader in de hemel heel veel van jullie houdt. Ook andere dingen hebben jullie geleerd door met Mij op te trekken. Nu is het tijd dat ook andere mensen meer over Mij en mijn Vader horen. Daarom moeten jullie door heel het land gaan trekken en de mensen daar Mij en God vertellen.
Ik zend jullie twee aan twee op weg. Als jullie een onrustige boze geest zien, dan geef Ik jullie de macht om hem rustig te maken en te verjagen. En de mensen te vertellen over de liefde van God.

twee aan twee sandalen Maar… je mag bijna niets meenemen op reis; geen eten en geen geld mag je meenemen, nee, zelfs geen rugzak. Alleen een stok om op te steunen. Sandalen mag je wel dragen maar ook geen extra kleren. Geloof maar gewoon in God en in de mensen: zij zullen hun hart en hun huis voor jullie openen. In de huizen en op de pleinen kun je iedereen over Mij vertellen.

Als mensen je uitnodigen kun je blijven logeren. En is er een huis waar de mensen niet willen luisteren en ze je niet vragen om binnen te komen, ga dan meteen verder. Schud daar dan het stof van je voeten en ga weer weg. Veel succes!”

Zo gingen de twaalf apostelen op pad. Overal vertelden zij over God en zijn Zoon Jezus. De apostelen wandelden zo met God aan hun zij. Ze joegen veel boze geesten weg als zij de mensen over God vertelden. Zieke mensen zalfden zij met olie, en zo werden die weer beter.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Vijftiende zondag door het jaar B