Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijftiende zondag door het jaar B

Wandelen met God

zondag 14 juli 2024

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Eropuit!

In het midden van de kring of op tafel ligt een groen kleed. Daarop staat de kinderwoorddienstkaars. Bij het kleed liggen ook een paar slippers en een paar wandelschoenen.
Wanneer de kinderen rondom het kleed zitten wordt de kaars die in het midden staat aangestoken. De leiding kijkt de kring rond en vraagt hen waarover ze denken dat het vandaag zal gaan.
Een voor de hand liggend antwoord is vakantie. Vraag door waarom. Er zullen kinderen zijn die naar het strand gaan, en ook kinderen die gaan wandelen.

slippersVraag hoe de kinderen wandelen vinden. Laat ze even vertellen. Misschien heeft iemand wel eens een hele lange wandeling gemaakt. Vraag of dat zou kunnen op de slippertjes, of dat je dan speciale schoenen nodig hebt.
Vertel dan dat het vandaag begint met een verhaal van Jezus en zijn twaalf vrienden. Die vrienden stuurde Hij eropuit, om de mensen over God te gaan vertellen. En zoals zij op weg gingen, te voet, met bijna niks bij zich, zo lopen mensen nog steeds om God te leren kennen. Zulke mensen noem je pelgrims.

Bid dan het gebed gebeden over op weg gaan als een pelgrim, en vertel of lees het Evangelie.

 

 

Artikelen in dit thema Vijftiende zondag door het jaar B