Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zesde zondag door het jaar B

Een geheime genezing

zondag 11 februari 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 1,40-45

De evangelielezing van vandaag is Marcus 1,40-45. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Genezen!
genezing melaatse2Een man met een vreselijke huidziekte kwam bij Jezus. Hij smeekte Jezus om hulp. Hij viel op zijn knieën en zei “Als U wilt, kunt U mijn huid weer schoon maken, dat weet ik zeker!” Jezus kreeg medelijden met de man. Hij stak zijn hand uit, raakte hem even aan en zei: “Ik wil het, word schoon!” En meteen werd de man ook schoon. Er was geen vlekje meer op zijn huid te zien.

genezing melaatse

Jezus stuurde de man weg, en zei streng tegen hem: “Vertel dit aan niemand. Ga direct naar de priester en laat zien dat je schoon bent. En vergeet niet het offer dat Mozes heeft voorgeschreven te brengen!”
Maar de man vertelde het toch aan iedereen die hij maar tegen kwam. Hij was ook zo blij!

Jezus kon daardoor niet meer over straat. Iedereen wilde naar Hem toe. Hij moest zich buiten de stad op eenzame plekken verstoppen om nog even alleen te kunnen zijn. En steeds bleven de mensen overal vandaan naar Hem toe komen.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Zesde zondag door het jaar B