Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zesentwintigste zondag door het jaar B

Wie hoort erbij?

zondag 26 september 2021

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 9,38-43+45+47-48

De evangelielezing van vandaag is Marcus 9,38-43+45+47-48. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Mee naar Gods nieuwe wereld

Op een dag zei Johannes tegen Jezus: "Meester, we hebben iemand gezien, die kwade geesten uit mensen verjaagt. Hij hoort niet bij ons, maar hij verjaagt wél de kwade geesten uit uw naam. We hebben het hem verboden, omdat hij niet met ons meedoet.”
Maar Jezus zei: "Laat deze man zijn gang toch gaan. Het is toch goed wat hij doet. Iemand die goede dingen doet in mijn naam, zal niet snel iets slechts over Mij zeggen. Want mensen die niet tégen ons zijn, zijn vóór ons. Iemand die onze vijand niet is, is een vriend!

glas water krijgenLuister goed naar wat ik zeg: Iemand die een beker water aan je geeft omdat je bij Mij hoort, krijgt zeker een beloning van God.”
“Maar pas op”, zei Jezus, “als iemand gelovige mensen weghaalt bij God, krijgt deze een zware straf. Het zou dan beter voor hem zijn als hij met een zware steen om zijn nek in zee gegooid was. Zo erg is dat.
Wanneer je hand iets slechts doet, iets dat zorgt dat je niet bij God hoort, hak hem dan liever af. Dan ga je met maar één hand de Nieuwe Wereld van God binnen. Dat is beter dan met twee handen in het duister terecht komen.
En wanneer je voet je op het verkeerde pad brengt, weg van God, hak hem er dan maar liever af. Liever met één voet bij de Nieuwe Wereld van God naar binnen, dan met twee voeten naar het duister.
Wanneer je door iets wat je ziet iets slechts zal doen, ruk dan liever je oog uit. Dan ga je met maar één oog de Nieuwe Wereld van God binnen. Dat is beter dan met twee ogen in de duisternis te zitten. Want daar wil geen mens zijn.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Zesentwintigste zondag door het jaar B