Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar C 2021

Binnenstebuiten

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag begint met de eerste zondag van de Advent het nieuwe kerkelijk jaar. Vanaf deze zondag gaan we op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Binnenstebuiten'

advent 1 jezus als koning kopieWe beginnen iedere kinderwoorddienst met de ‘buitenkant’, met kleding. Kleding zegt iets over jou, het laat iets zien van wie jij bent en hoe je gezien wilt worden. Maar het gaat in ons christen zijn, mens zijn, niet om de buitenkant. Het gaat om onze binnenkant. Niet de uiterlijke verbeelding van macht en heerlijkheid is van belang, maar onze daden van barmhartigheid, liefde en geloof. Dat is in deze adventsperiode de boodschap van zowel Jezus als Johannes.

De buitenkant kan tegelijk wel een signaal geven over de binnenkant. Iedere kinderwoorddienst gaan we daarom op zoek wat de buitenkant wel en niet zegt over de binnenkant. Naast de aandacht voor buitenkant en binnenkant speelt als rode draad in dit project ‘de verwachting’ zoals die uitgesproken wordt in de evangelielezingen van deze adventsperiode.

In de evangelielezing van deze eerste adventszondag wordt de verwachting van de wederkomst van de Mensenzoon, door Jezus zelf aangekondigd en verbeeld. Hij komt als een koning op grote wolken, machtig en geweldig.
Als kledingstuk wordt de koningsmantel gepresenteerd. Maar wat zegt deze kleding over de mens die het draagt?