Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar C 2021

Binnenstebuiten

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 21,25-28+34-36

De eerste lezing is vandaag uit het Evangelie van Lucas 21,25-28+34-36
Voor alle kinderen wordt in dit project de navertelling gebruikt.

Jezus vertelt dat Hij terug zal komen
Jezus wist dat Hij niet lang meer op deze aarde zou blijven. Hij zou zijn leerlingen alleen moeten laten. Maar niet voor altijd. Op een dag, die niemand kent, komt Hij terug. Die dag kan je zien aankomen. Hoe? Luister wat Jezus daarover zei. 

komst van jezus2Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Er zullen gekke dingen gebeuren met de zon, de maan en de sterren. Dingen die je haast niet kunt geloven. Alle planeten zullen heen en weer gaan schudden. Als dit gebeurt dan zullen alle mensen natuurlijk erg schrikken. De zee gaat heel hard tekeer, hij buldert met huizenhoge golven. De zee zal de mensen bang maken, zo hoog zijn de golven. Mensen zullen verbaasd kijken naar wat zij zien. Ze weten niet hoe het met de wereld zal aflopen. Ze vinden het griezelig en eng. En als dat allemaal gebeurd is, dan komt de Mensenzoon, dat is een nieuwe naam voor Mij.”
 
Hij vertelde verder: “Iedereen zal de Mensenzoon zien komen. Hij komt als een machtige en geweldige koning op grote wolken. Dan hoef je helemaal niet bang te zijn. Heb maar vertrouwen, want als je dit allemaal ziet, dan worden alle mensen vrij. Maar let wel heel goed op, dat je het niet mist! Want als de Mensenzoon komt, is Hij er zomaar plotseling opeens. Wie niet oplet, wordt erdoor verrast. Zorg daarom dat je oplet! Dus niet te veel feesten en denk ook maar niet te veel aan je problemen. Laat je niet verrassen wanneer de Mensenzoon komt! Let goed op! En blijf God om kracht bidden, zodat je kunt ontsnappen aan de akelige dingen die gaan gebeuren. Vraag God om kracht, dan hoef je het niet eng te vinden, en kun je vol vertrouwen zijn.”


Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

 

Artikelen in dit thema 1e zondag van de Advent jaar C 2021