Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2019

De gekleurde bril: Succes heeft zijn prijs

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 9,28b-36

De evangelielezing van vandaag is ‘De verheerlijking op de berg’. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden; voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Spreek niet voor je beurt!

De vrienden van Jezus waren blij met Hem. Hij had veel succes bij gewone mensen. Jezus had een paar keer geprobeerd om ernstig met de vrienden te praten. Want: zagen zij wel dat er machtige mannen waren die zich zorgen maakten over het succes van Jezus? Zij waren bang voor hun mooie baantjes en hun goede naam. Daarom had Jezus zijn vrienden gewaarschuwd: “Het zal niet goed met Mij aflopen. Ze zullen Mij gevangennemen en vermoorden.” De vrienden waren toen erg geschrokken. Ze moesten er even goed over nadenken.
Een week later nam Jezus zijn drie beste vrienden, Petrus, Johannes en Jakobus, mee. Ze gingen de berg op om dicht bij God te zijn en te bidden. Maar de drie vrienden vielen tijdens het bidden in slaap. Toen gebeurde er iets heel bijzonders.

transfigurationalexandr ivanovTerwijl Jezus aan het bidden was, veranderde Hij helemaal. Hij begon te stralen. En er stonden ineens twee mannen bij Hem. Dat waren Mozes en Elia. En Jezus praatte met hen. De vrienden werden er wakker van. Ze zagen dat Jezus licht gaf en aan het praten was met Mozes en Elia. Toen Mozes en Elia weer wilden vertrekken bedacht Petrus snel een plan. Hij zei tegen Jezus: “Het komt goed uit dat wij erbij zijn. We kunnen heel goed drie tenten opzetten, eentje voor U, eentje voor Mozes en eentje voor Elia.” Maar Petrus had het allemaal niet zo goed begrepen. Hij sprak voor zijn beurt. Mozes en Elia konden helemaal niet blijven. En Jezus ook niet, die had nog veel te doen, bij de mensen beneden.
Dus terwijl Petrus zo aan het ratelen was kwam er een wolk. Jezus, Mozes en Elia verdwenen helemaal in die wolk. En uit de wolk kwam de stem van God die zei: “Jezus is mijn Zoon, luister goed naar Hem.” Ineens was Jezus weer alleen.
De vrienden gingen met Jezus terug naar het dal. Maar ze vertelden aan niemand wat ze meegemaakt hadden.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 2e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2019