Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2019

De gekleurde bril: Oordeel niet te snel!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 13,1-9

De evangelielezing van vandaag is een combinatie drie voorbeelden die Jezus gebruikt om duidelijk te maken dat sommige dingen toeval zijn en geen straf van God. We leggen de nadruk op de gelijkenis van de vijgenboom. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden; voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Oordeel niet te snel

Op een dag kwamen er mensen naar Jezus toe. “Heb je het al gehoord?”, vroegen ze opgewonden, “Pilatus heeft een paar mensen laten doden. Ze waren net bezig in de tempel offers aan God te brengen. Maar dat zullen ze wel niet goed hebben gedaan, Anders had God dat nooit laten gebeuren.”
“Oh, oh”, zei Jezus, “Denken jullie echt dat alleen deze mensen slecht waren? Omdat dit met ze gebeurd is? Dat kun je toch helemaal niet weten. Het had jou ook kunnen gebeuren!". En Jezus ging door:
Dan denken jullie dat zeker ook van de mensen die laatst stenen op hun hoofd kregen toen ze onder de toren van Siloam stonden? Dat ze verkeerde dingen hadden gedaan? Maar zo is het niet!
Iedereen doet wel eens verkeerde dingen. Daarom moet íedereen zijn leven beteren.
En God geeft je die kans. Ik zal je daarover een verhaal vertellen. Luister maar.

vijgenboom 2Er was eens een boer die een vijgenboom plantte in zijn tuin.
Na een paar jaar ging hij kijken of er al vijgen aan de boom zaten. Maar er was nog niets te zien. “Hak hem maar om”, zei de boer tegen zijn knecht. “Die boom is niets waard. Ik kan beter een andere planten.”
“Nee, nee”, zei de knecht “dat is echt te snel! Laat hem nog een jaartje staan. Ik zal hem mest geven en de grond goed losmaken. Wie weet zijn er dan volgend jaar vruchten. Als dat niet zo is kunnen we hem altijd nog omhakken.”


Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2019