Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2019

De gekleurde bril: Oordeel niet te snel!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Een goed oordeel vellen

In de kerk:
bril op paars doekIn de kerk kunt u de kinderen een grote bril meegeven of als begeleider deze bril opzetten. Zo’n grote bril is te koop bij speelgoedwinkel of feestartikelenwinkel.
Leg deze bril bij binnenkomst op het paarse kleed. (zie foto)

In eigen ruimte:
Neem met de kinderen plaats in een kring rondom een kaars en een paars kleed en zet de poster van de zondag erbij.
Lees met de kinderen het gedicht Veertig dagen bewust (zie hiervoor de Extra's)  en vraag aan de kinderen welke zondag van de veertigdagentijd het is.

Op de poster voor deze derde zondag staat een boerin. Er ligt een groene bril op met donkere glazen op de poster. 
Stel de boerin met een paar woorden aan de kinderen voor. De boerin heeft een grote boerderij. Daarop wordt graan verbouwd, er is een wijngaard en er is een boomgaard met vijgenbomen. De boerin heeft veel knechten waar ze het werk aan toevertrouwt. Af en toe gaat ze rond om met hen te overleggen over het werk dat gedaan moet worden. Maar ze heeft zelf ook een mening. 

Bid het openingsgebed en lees dan het verhaal van deze zondag.

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2019