Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

5e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2019

De gekleurde bril: Iedereen maakt fouten

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: De gekleurde bril; leren kijken met de ogen van Jezus

40dagen2019week5 farizeeër bril af low

In alle evangelielezingen van de veertigdagentijd is er sprake van anders kijken, de wereld anders leren zien. Elke keer wordt er gevraagd om verder te kijken dan je neus lang is; beter nog om met de ogen van God te kijken.
Wij kijken gewoonlijk door een gekleurde bril van eigen oordelen en Jezus en God vragen van ons om breder en vanuit liefde te kijken naar mensen en situaties.

In dit project proberen we elke zondag onze gekleurde bril af te zetten en met de ogen van God naar de mensen en hun situatie te kijken.
Voor iedere zondag is er een poster met een hoofdpersoon uit de evangelielezing. Over deze persoon heen ligt onze gekleurde bril. Wanneer de bril verwijderd wordt, wordt zichtbaar wat je ziet wanneer je met de ogen van God en Jezus kijkt.

Deze vijfde zondag gaat het over het oordeel dat je kunt hebben over mensen zonder erbij na te denken of je zelf wel zonder zonden bent. Als je zou zien wat je aan het doen bent, zou je je schamen.
Met de kinderen denken we na over fouten maken, want dat doet iedereen. Vinden ze het erg om fouten te maken? Van zichzelf en hoe zit dat bij anderen? En wat kun je er van leren?