Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

De lezingen van deze zondag zijn:

Evangelielezing: Johannes 8,1-11

Eerste lezing OT: Jesaja 43,16-21


Tweede lezing NT: Filippenzen 3,8-14
  

De evangelielezing van vandaag is is het verhaal van 'de overspelige vrouw'. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden; voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Wie heeft nog nooit iets fout gedaan?

Jezus was in Jeruzalem. Daar ging Hij elke dag naar de tempel om mensen te vertellen over Gods liefde en de Nieuwe Wereld.
overspelige vrouwfano Op een dag trokken een paar mannen een vrouw met zich mee. Ze zetten haar voor Jezus neer. “Kijk eens naar deze vrouw”, zeiden ze verontwaardigd. “Zij heeft haar man veel verdriet gedaan door weg te lopen met een andere man. Gelukkig hebben we een wet die zegt dat we zulke vrouwen met stenen dood mogen gooien. Bent U het eens met die wet?” De mannen hoopten dat Jezus iets zou zeggen dat verboden was door de wet.

Maar Jezus zei niets. Hij boog zich voorover en begon te schrijven in het zand. Zij gaven het zo maar niet op en vroegen het nog een keer. Toen ging Jezus weer rechtop zitten en keek de mannen aan. Hij zei: “De man die nog nooit iets fout gedaan heeft in zijn leven mag de eerste steen gooien naar deze vrouw.”
Toen boog Hij zich weer voorover en schreef weer verder. De mannen keken elkaar aan. Nog nooit iets fout gedaan? Tja, dat kon eigenlijk niemand van hen zeggen.
En ze liepen één voor één stilletjes weg.

Jezus bleef alleen achter met de vrouw. Jezus zei tegen haar: “Mevrouw, waar zijn al die mannen gebleven? Heeft er niemand een steen gegooid?” Ze schudde haar hoofd en zei: “Nee, niemand Heer.” Toen zei Jezus tegen haar: “Ook Ik vind niet dat ik stenen moet gaan gooien. Ga naar huis en doe het nooit meer.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God