Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Deze Farizeeër is een geleerde man. Hij heeft vele jaren gestudeerd in de Bijbel en weet er heel veel van.

In de kerk:
bril op paars doekIn de kerk kunt u de kinderen een grote bril meegeven of als begeleider deze bril opzetten. Zo’n grote bril is te koop bij speelgoedwinkel of feestartikelenwinkel.
Leg deze bril bij binnenkomst op het paarse kleed. (zie foto)

In eigen ruimte:
Neem met de kinderen plaats in een kring rondom een kaars en een paars kleed en zet de poster van de zondag erbij.
Lees met de kinderen het gedicht Veertig dagen bewust (zie hiervoor de Extra's)  en vraag aan de kinderen welke zondag van de veertigdagentijd het is.

Op de poster voor deze vijfde zondag staat een Farizeeër. Hij heeft zwarte bril op met rode glazen. Stel hem voor aan de kinderen. Deze Farizeeër is een geleerde man. Hij heeft vele jaren gestudeerd in de Bijbel (het Oude Testament) en weet er heel veel van. Ook weet hij veel van de regels en de wetten van het geloof. Hij doet goed zijn best om zich aan al die regels te houden. Samen met zijn vrienden praat hij iedere week wel een keer over die wetten en regels en hoe je het allemaal moet doen. Doordat hij zoveel studeert heeft hij niet zoveel tijd voor zijn vrouw en kinderen. Hij is druk met de Bijbel en druk met opletten of andere mensen alles wel volgens de regels doen.

Bid het openingsgebed en lees dan het verhaal van deze zondag.