Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Openbaring des Heren jaar C

Wie wijst jou de weg?

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Driekoningentaart

drie koningen anne westerduinBak eens een echte Driekoningentaart.

Voor Driekoningen op 6 januari wordt een taart gebakken. Het is een platte taart van frangipanedeeg met erin een munt, een boon (of meerdere) of een porseleinen beeldje. Wie de boon, muntje of beeldje in zijn stuk taart vindt is de koning die dag en mag bijvoorbeeld zeggen wat men gaat eten.

Frangipane is een deeg met boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem. Kenmerkend voor de taart voor Driekoningen is ook een laagje glazuur bovenop dit gebak. Het recept voor een echte driekoningentaart vindt u via deze link.

Verstop in een van de koeken een bruine boon, en twee witte bonen. Dat is om de mensen eraan te herinneren dat twee van de koningen wit waren en één bruin.

Het kind dat de (plak) koek heeft met de bruine boon erin, is deze morgen koning, en mag zeggen wat er gebeuren moet.
Verzin van tevoren een paar keuzes die gemaakt kunnen worden: hij of zij mag bijvoorbeeld de beurten geven of meebeslissen welk lied er gezongen wordt. Ook bij het maken van voorbeden kan de koning helpen door aan te geven voor wie er vanmorgen speciaal gebeden moet worden.

 

Artikelen in dit thema Openbaring des Heren jaar C