Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Maria Tenhemelopneming jaar C

Goed en kwaad

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

2 drakenKinderen kennen draken uit allerlei verhalen en films. Vraag de kinderen welke verhalen en films zij kennen en wat voor een soort draken daar in voorkomen?
Zijn draken altijd slechteriken, of doen ze ook soms goede dingen? Kennen ze daar voorbeelden van? Wat vinden ze van de draak in de lezing van vandaag? De draak staat symbool voor het kwaad in de wereld. Zien de kinderen dit ook zo? Zouden zij, als zij spelen, drakendoders willen zijn? 

Vraag ook aan de kinderen of ze weten wat een visioen is. Leg uit dat het een soort droom is, die iets aan je duidelijk wilt maken. In dit verhaal is dat ook zo. Probeer met de kinderen samen te ontdekken waar de draak voor staat in dit visioen. En wie zouden die vrouw en dat kindje kunnen zijn?

De vrouw kon de draak verslaan. Dat willen we toch allemaal? Kies een van de creatieve of actieve verwerkingen bij Extra's!

Artikelen in dit thema Maria Tenhemelopneming jaar C