Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Negentiende zondag door het jaar C

Opletten!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 12,35-48

De evangelielezing van vandaag is Lucas 12,32-48. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. he Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Houd je lampje brandend!

olielampje2jpgOp een dag keek Jezus naar zijn leerlingen en zag dat ze soms bezorgd met elkaar spraken. Hij zei: “Beste vrienden, jullie zijn maar met weinig. Toch hoeven jullie niet bang te zijn. Want God houdt van jullie. Ik heb een tip voor jullie. Weet je wat jullie het beste kunnen doen? Alles wat je hebt verkopen en het geld dat je daarmee verdient weggeven. Want je spullen kan iemand je afpakken. Ze kunnen inbreken in je huis en alles stelen. Elke schat kunnen ze van je afnemen, behalve de schat die jij in je hart meedraagt. Zorg daarom vooral voor de schat in je hart. Daar moet je elke dag mee bezig zijn. Het is zoals met een olielampje, als je dat vergeet, dan gaat het uit. Het is ook zoals met je kleren. Als je nog in je ondergoed rondloopt kan je niet de straat op. Elke dag kan je de Mensenzoon tegen komen. Het zou jammer zijn als je je dan geen tijd had om aan het werk te gaan met die Zoon van God. Let dus goed op. Het is zoals met je baas. Als je gewoon netjes doorwerkt terwijl je baas een boodschap doet, schrik je niet als hij plotseling terugkomt. Of vergelijk het met een dief. Een dief durft heus niet bij jou in te breken als hij ziet dat jij nog wakker bent en op het huis past.”
Petrus zuchtte. “Dat is moeilijk allemaal. Ik snap zelfs niet eens wie er nu precies klaar moet staan om de Mensenzoon te ontvangen.“ “Iedereen”, antwoordde Jezus. “Maar er is wel een verschil. Als je weet wat je moet doen en je doet het niet, dan is dat erger dan wanneer je het niet weet en je doet het niet. Als je baas je gevraagd heeft om voor je collega’s te zorgen en ze te eten te geven en je eet alle lekkere dingen zelf op en laat niets over voor je collega’s, dan is dat erger dan wanneer je baas je niets gevraagd heeft. Zo is het ook met God. Als God je veel gegeven heeft, dan moet je ook weer veel doorgeven aan anderen.”

Dit is het Woord van God.
Kinderen: Wij danken God.

Artikelen in dit thema Negentiende zondag door het jaar C