Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Negentiende zondag door het jaar C

Opletten!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Op zoek naar het lichtje in jezelf

De kinderen komen binnen en gaan zitten. Dit keer staat er geen kaars op tafel maar een olielampje of een ander mooi, bijzonder, lichtje. We gaan, aan de hand van een verhaal, op zoek naar het lichtje in iedere mens.

olielampje4Wijs de kinderen op het lichtje dat op tafel staat. Vertel ze dat het een olielampje is. Die lampjes komen ook in het bijbelverhaal voor. Weten de kinderen wel dat ieder mens een lichtje in zichzelf meedraagt? Met de warmte van dit lichtje op tafel willen wij ook het lichtje in onszelf ervaren.

Vraag de kinderen of ze de uitdrukking: 'Als de kat van huis is dan dansen de muizen op tafel' kennen?
Wat zou het kunnen betekenen?
Help ze zo nodig op weg: Als jullie in de klas zitten en jullie zijn aan het werk en dan zegt de juf:
"Beste kinderen, even goed doorwerken en stil zijn, ik moet even weg".
Wat gebeurt er dan? Doen ze dan precies wat de juf zegt of ...

Over zo'n moment gaat het in de bijbellezing van vandaag. Jezus vraagt ons te leven met God in ons leven, te leven zoals Hij dat van ons vraagt. Ook als Hij afwezig lijkt. Jezus noemt dat: waakzaam zijn. Wat zou dat betekenen? Luister maar.

Artikelen in dit thema Negentiende zondag door het jaar C