Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag door het jaar C

De Bruiloft in Kana

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Week van gebed voor de eenheid

Deze week is het anders dan anders. De derde week van januari staat in het hele land in het teken van de Oecumene. Al meer dan honderd jaar wordt dan ‘De week van gebed voor de eenheid voor de christenen’ gevierd. Overal in Nederland zijn er op deze zondag oecumenische vieringen; een viering waarin men bidt om eenheid onder christenen; eenheid in de wereld. Ieder jaar is het een ander land dat de viering voorbereidt. Via de Raad van Kerken Nederland krijgen de gemeentes en de parochies het materiaal voor een speciale viering.

'Licht in het duister’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2022 plaats van 20 tot en met 23 januari. Tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen 2022 staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Betlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. 

“Het thema is toepasselijk in deze tijd,” vertelt Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken. “We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Betlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. Dat is wat we tijdens deze Week van gebed voor eenheid doen.”

Materiaal voor een kinderwoorddienst bij deze Oecumenisch viering komt van de Raad van Kerken en is te vinden via onderstaande link:
https://www.weekvangebed.nl/meedoen/coordineren/overzicht

Ook is er materiaal om kinderen thuis betrokken te houden. Klik hier om het (digitale) gebedsboekje te bestellen.

Artikelen in dit thema Tweede zondag door het jaar C