Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag door het jaar C

De Bruiloft in Kana

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Wat drink je op een bruiloft?

Op tafel ligt een groen kleed. Op het kleed staan wijnglazen, fotolijstje met een trouwfoto, of een afbeelding van een bruidspaar.
Bespreek aan de hand van deze attributen met de kinderen wat een bruiloft is. Omdat er niet zoveel meer getrouwd wordt, hebben vooral jongere kinderen geen echt beeld meer bij een bruiloft of een huwelijksfeest.

glazen water en limonadeEr staan ook twee kannen waarvan de een gevuld is met water en de andere met (aanmaak)limonade. Voor alle kinderen is er een bekertje.
U schenkt de kinderen te drinken in waarbij de helft van de kinderen water krijgt en andere helft limonade, kan spa rood zijn of kleurloze aanmaaklimonade.
Vraag aan de kinderen om te wachten met drinken tot na het lezen van het Evangelie.

Artikelen in dit thema Tweede zondag door het jaar C