Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag door het jaar C

De Bruiloft in Kana

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Vraag aan de kinderen om een slokje te drinken en vraag wat zij hebben gekregen. Bespreek met elkaar wat het met je doet, als jij slechts water krijgt en andere kinderen limonade of andersom.
Zorg dan dat alle kinderen te drinken krijgen wat ze graag zouden drinken.

kana dinah roe kendallDaarna herneemt u het gesprek.
Hebben de kinderen wel eens meegemaakt dat er niet voldoende taart of eten was als zij naar een feest gingen of toen ze zelf een feest gaven? Hoe kwam het dat er een tekort was? Hoe zorg je dat er voldoende is voor iedereen?
Hoe zou het zijn als zij hun verjaardag zouden vieren en er was niet genoeg te eten en/of te dinken voor iedereen? Probeer met elkaar te bedenken wat zij zouden voelen als dit zou gebeuren? Wat zouden ze dan willen dat er zou gebeuren? Hoe zouden ze het vinden als er iemand kwam als Jezus?

Sta dan samen een stil bij wat Jezus doet. Doet Hij dit uit zichzelf? (Nee, zijn moeder moet Hem erop wijzen)
Waarom wilde Hij het eigenlijk niet doen? (Jezus zegt: 'Het is nog niet de juiste tijd.')
Met de oudere kinderen kunt u doorpraten over waarom Jezus dit zou zeggen, en hoe de mensen nu tegen Jezus aankijken. (Ze denken dat Hij iemand is die wonderen kan doen.)
Waarom zou Jezus dat niet prettig vinden? (Hij wil graag zijn boodschap over God vertellen, en niet als een wonderdoener gezien worden.)

Ga dan over naar één van de werkvormen in de Extra's.

 

Artikelen in dit thema Tweede zondag door het jaar C