Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag van Pasen jaar C

Het komt goed!

zondag 24 april 2022

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Van paars naar wit

verdrietig emoticon met de handen op het gezicht

Op de grond ligt een witte doek met daarop een kaars en een prentenbijbel. Wijs de kinderen erop dat de kleur van de doek veranderd is.
Wat was het eerst? (paars) Nu is de doek wit, het is immers Pasen geweest. Een feest dat zo bijzonder is dat we het zeven weken vieren.

Informeer bij de kinderen hoe hun paasfeest was. Wat hebben ze gedaan, hebben ze ook een beetje gevoeld dat het Pasen is geworden? Hoe voelde dat?
Niet iedereen zal gevoeld hebben dat het Pasen is geworden. Als je het moeilijk hebt, als iemand van wie je houdt net is overleden, als je twijfels hebt, dan word je niet blij van Pasen. Dan kijk je verbaasd hoe andere mensen blij zijn. En dan heb je misschien ook wel het idee dat je er niet helemaal bij hoort. Want jij kan niet geloven wat andere mensen wel geloven.

In het bijbelverhaal van vandaag is ook sprake van die ongelijktijdigheid. De leerlingen die Jezus gezien hebben geloven wel in Jezus. De leerling die Jezus niet gezien heeft, Tomas, heeft het maar moeilijk. Wat denk je, zou de manier waarop Jezus binnen komt hem een beetje helpen? Luister maar eens naar ons verhaal, wat zegt Jezus als Hij binnenkomt? Hoe begroet Hij zijn leerlingen? (Jezus zegt het wel drie keer!)

Bid het openingsgebed en lees het bijbelverhaal.

Artikelen in dit thema Tweede zondag van Pasen jaar C