Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweeëntwintigste zondag door het jaar C

Een wijs mens is bescheiden!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 14,1.7-14

De evangelielezing van vandaag is Lucas 14,1.7-14. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. de Bijbel in Gewone Taal of het Evangelieboek voor kinderen ook heel goed te begrijpen.

Een bescheiden plaats keizen

Op een dag, het was sabbat, ging Jezus eten bij belangrijke mensen. Toen Hij samen met de anderen binnen kwam, zag Hij dat veel mensen snel vooraan op de beste stoelen gingen zitten. Zo kon iedereen ze goed zien en bewonderen.
tafelschikking jezus
Daarom zei Jezus tegen de gasten: “Stel je voor dat je naar een bruiloftsfeest gaat. Er komen veel mensen en jij gaat zitten op de beste plaats, vlak bij het bruidspaar. Alle andere mensen gaan ook zitten. Dan komt de vader van de bruid binnen en hij heeft een heel belangrijke man bij zich. Hij loopt met deze man naar jouw plaats en zegt tegen jou: “Het spijt me, maar mijn goede oude vriend mag hier zitten. Ga jij maar daar op het krukje zitten.” Iedereen kan dat horen en ziet hoe jij naar een andere plaats moet verhuizen. Dan krijg je toch een rode kleur van schaamte.
Je kan het beter anders doen. Als je in de feestzaal komt kies je een plaats achteraan. Dan kan de gastheer aan je vragen: “Kom toch dichterbij me zitten, dan kunnen we gezellig praten”.
Wie zichzelf belangrijk vindt krijgt een reden om zich te schamen. Maar wie bescheiden is krijgt een reden om trots op zichzelf te zijn.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Tweeëntwintigste zondag door het jaar C