Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag van Pasen jaar C

Je wordt geroepen!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen. Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Deze week horen de kinderen in het Evangelie dat Jezus zichzelf vergelijkt met een goede herder. Hij vergelijkt ons, alle mensen die bij Hem willen horen, met de schapen die door de herder worden beschermd. De schapen kennen de stem van de herder en luisteren als hij roept. Ze vertrouwen de stem en zullen daarom de herder volgen. 

schaapherder mauveHet beeld van een herder die zorgt voor de schapen is voor kinderen een herkenbaar beeld. Ook geroepen worden bij je naam is iets heel gewoons. Kinderen worden elke dag aangesproken en geroepen. Vanmorgen staan we erbij stil dat het eigenlijk ook heel bijzonder is, want iemand roepen kan alleen maar als je elkaar ook kent. Omdat God alle mensen kent bij hun naam, kan ook Hij ons roepen, net als de herder zijn schapen roept.

Hoor je wel dat je geroepen wordt? En hoe moet dat als je niets hoort? Door verhalen en spelletjes komt het beeld voor de kinderen tot leven.

Het is deze tweede zondag in mei ook Moederdag. Het verhaal van vandaag wordt in het gesprek met de kinderen met moederdag verbonden.