Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag van Pasen jaar C

Je wordt geroepen!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Hoe begroeten we elkaar vandaag?

Heet de kinderen vanmorgen uitgebreid welkom bij de kinderwoorddienst. Steek een kaars aan als teken van verbinding, of neem een lichtje mee uit de kerk.

Denk daarna met de kinderen na over hoe zij elkaar zouden kunnen begroeten. Er is een aantal manieren voor het elkaar begroeten en welkom heten, bij de groep en ook op school of thuis. Dat kan in woorden, maar ook in gebaren. Welke manieren kennen de kinderen om een ander te begroeten?
Laat de kinderen wat voorbeelden geven. 

Om elkaar te groeten moet je soms eerst elkaars aandacht trekken. Hoe doen de kinderen dat? Laat ze uw aandacht trekken terwijl u druk in uw boek aan het kijken bent. (ze kunnen roepen, of even aanraken bijvoorbeeld). Vertel hoe dove mensen dat doen. Zij roepen elkaar met gebaren. Of ze stampen bijvoorbeeld op de grond. Vraag of de kinderen dat wel eens gezien hebben.
Op internet zijn filmpjes over doventaal te vinden die u als voorbeeld kunt laten zien. Kijk b.v. het eerst stukje van dit filmpje.

Artikelen in dit thema Vierde zondag van Pasen jaar C