Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag van Pasen jaar C

Je wordt geroepen!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 10,27-30

Voor de jongste kinderen is er de navertelling; voor oudere kinderen het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal. 
De navertelling is gebaseerd op Elseviers Kinderbijbel in 365 vertellingen, Zaventem, Elsevier Librico, 1985, blz. 349 

Jezus zegt: "Ik ben de goede herder"

In het land van Jezus waren veel herders. Ze hadden het niet gemakkelijk. Elke dag moesten ze met hun schapen op zoek gaan naar gras. Als het te heet werd moesten ze water zoeken. Het gebeurde ook dat wilde dieren de kudde aanvielen. De herder moest die beesten dan verjagen en soms was dat erg gevaarlijk.

goede herder awJezus ging naar een feest in de tempel. "Wie ben Je eigenlijk", vroegen de mensen Hem. “Ik ben de goede herder”, zei Jezus. “Ik doe alles voor mijn schapen. Als er een wolf komt, zal Ik hem verjagen. Ik houd van mijn schaapjes; Ik zal voor hen sterven. Mensen, begrijpen jullie wel goed wat Ik zeg? Ieder van jullie is een schaap van Mij. Ik weet wat je nodig hebt en Ik zal het je geven. Ik houd van iedereen. Je kent allemaal mijn stem. Als je Mij hoort denk dan maar: Mijn Herder roept om mij; ik luister naar Hem.”

De mensen waren blij met die mooie woorden. Ze wilden graag schapen van Jezus zijn. Want Jezus zorgt voor de schapen die bij Hem horen. Samen met God. Omdat Jezus en de Vader bij elkaar horen kan niemand een volgeling van Jezus bij God weghalen.

Dit is het Woord van God.
Kinderen: Wij danken God

 

Artikelen in dit thema Vierde zondag van Pasen jaar C